Info

4 Juli, 2009 | Author: zonstraal

Zonnepanelen

Welkom op deze nieuwe website. Terug een website van zonnepanelen zal je wellicht denken. Maar dit is er eenntje met echte ondervindingen. Niet zoals de reeds vele bestaande die enkel wat theorie verkopen en dan nog vaak de bal verkeerd slaan. Nee dit is er eentje met de centen van de werkmens. En ondertss hebben we al 5 jaar op een rij een zonneinstallatie bijgeplaatst. In 2006 zijn we vertrokken aan ons zonneavontuur met een zonneboiler te plaatsen, waar we zodanig tevreden over zijn dat we besloten verder die weg op te slaan en in 2007 onze eerste PV panelen (1620 Wp)installatie op het dak lieten plaatsen, en in 2008 volgde er een uitbreiding (1680 Wp). In 2009 kriebelde het dan weer om een autonoom systeem (kleintje) op poten te zetten. En in 2010 hebben we nog wat panelen bijgeplaatst goed voor een 2000 Wp. Zodanig dat we nu een 5300 Wp op ons dak liggen hebben en reeds voldoende is om ons jaarlijks verbruik zelf te produceren. Of goed voor een 4400 kwh per jaar aan groene stroom door de zonnepanelen.

Zonnepanelen?

4 Juli, 2009 | Author: zonstraal

Zonnepanelen

Zonnepanelen te duur? Was ook ooit mijn idee erover "Niet voor ne werkmens weggelegd" maar na heel wat rekenen en her becijferen hebben we er toch al reeds een aantal zonnepanelen liggen hier op ons dak. Dankzij de subsidies en belastingen en vooral de GSC (groenestroom certificaten) is het aantrekkelijk geworden om daar onze spaarcenten in te stoppen. Men zag ze vroeger niet hier in Belgie of men moest al echt groen zijn om ze te plaatsen. En nu heden ten dage schieten ze als paddestoelen uit de grond. Zou het de zonnepaneel gekte kunnen zijn ?Allen achter die o zo geliefde groenestroom certificaten(GSC), zonder de gsc zou het niet rendabel om ze te plaatsen. Of men doet het uit overtuiging, en dit zullen maar een handvol mensen zijn vrees ik.

Weetjes

4 Juli, 2009 | Author: zonstraal

Zonnepanelen

En van het een kwam het ander en is er een Wiki die een prachtige verzameling is van alles die ook maar te maken kan hebben met zonne energie. Wie de kriebels voelt in zijn vingers om iets neer te tikken, weze van harte welkom. En zo is er nog niet te missen de TOP 50 met een diversiteit van allerhande zonnepaneel websites. Onderverdeeld in 2 rubrieken, de commerciele en niet commerciele zeg maar de website van mensen als jij en ik!

Opbrengsten en Verbruik

4 Juli, 2009 | Author: zonstraal

Zonnepanelen

Voor wie de installaties meer in detail wil zien , zie links in de menu zonneboiler, pv panelen, autonoom enz.. Voor wie de echte groene cijfers wil bezien zie in de rubriek Winst & Verbruik, jsunnyreports, zonphp, verbruik. Mooie zelfgemaakte tools om uw pc cijfers online te plaatsen. Niet door ik gemaakt maar door mensen die de taal van de pc spreken. Waarvoor Dank!

Veel zonneavonturen gewenst!

Info: Jullie weten me te vinden op info apestaart zonstraal.nl